Alkalmazási terület tárgya

Az Alkalmazási terület tárgya tanterv szerint a következõk közül vehetõ fel:

             Vállalkozásgazdaságtan        BMEGT204017    4+0v    IMVT
             Környezetmenedzsment       BMEGT421297    2+2v    KGT      (heti 2 óra elõadás és intenzív vállalati gyakorlat környezeti információs rendszerekkel)
             Autonóm robotizált rendszerek     BMEVIFO4341     4+0v     IIT
             Infokommunikációs rendszerek integrálása BMEVIHI5314    4+0v    (a megszûnõ "Mobil számítástechnikai szoftver elemek"  BMEVIHI5298  HT helyett)
             IP alapú rendszerek és alkalmazások     BMEIVTT4406    4+0v TTT   (a megszûnõ "Infokommunikációs hálózatok"   BMEVITT4338 TTT helyett)


Elfogadjuk a Geoinformatika (Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék) tárgyat is, amelyik azonban tavaszi félévekben kerül meghirdetésre.


Kedves Kollégák!

A fenti listán szereplő tárgyak közül a BSC-MSC rendszerre való átállás miatt a 2006. őszi szemesztertől kezdve egyesek felvétele nehézségbe ütközhet.

A lista intézményes módosítása az átmeneti időszakra már nem célszerű, helyette egyéni tárgyakkreditációra is lehetőséget adunk. .
A tárggyal szembeni elvárásunk, hogy valamely szakterület fogalomrendszerével, modellvilágával ismertesse meg hallgatóinkat, megalapozva ezzel az adott szakterület informatikai problémáinak megértését és a szakértőivel való párbeszéd készségét. Ennek megfelelően, ha valaki a fenti listáról nem tud választani, vagy a tárgyat nem tudja felvenni (például már nem indul, vagy más előtanulmányi rend tartozik hozzá), de talál olyan - akár más karon oktatott - tárgyat, amelyik érdeklődésének megfelel, és a fenti követelményt kielégíti, keressen meg, és megszervezzük a tárgy felvételét, és egyéni akkreditációját.

Az átmeneti időszakban arra is lehetőséget adunk, hogy valaki ne új alkalmazási területtel ismerkedjen, hanem az informatika, szoftverfejlesztés egyes részterületein mélyítse el ismereteit ezen órakeret és kreditszám keretében.

Számukra az alábbi választható tárgyaink valamelyikét kínáljuk (az egyénii akkreditációt ezekre is el kell végezni):
   - Szoftvertesztelés
   - Beágyazott alkalmazások fejlesztése Linux platformon
   - Számítástechnikai audit

Az egyéni akkreditáció adminisztratív teendői:

Dr. Kondorosi Károly
szakirányfelelős